Affiliate Marketing

A year from now you will wish you had started today.
Karen Lamb
English writer

Affiliate marketing is jouw weg naar een passief inkomen! De mogelijkheden van affiliate marketing blijven stijgen terwijl de drempels om te starten dalen. Noch producten noch diploma’s zijn vereist om geld te verdienen op het internet!

Affiliate marketing:

De meesten onder ons hebben noch producten om via het internet te verkopen noch de middelen om deze uit het niets te verwerven. Vaarwel online ondernemen? Allesbehalve! Met affiliate marketing heb je geen fysieke producten nodig om geld te verdienen op het internet. 

Bij afffiliate marketing draait het juist om het promoten van andermans producten en daar dan een graantje van mee te pikken. Wie heeft het nog niet gedaan: je favoriete restaurant, film, liedje, pretpark, reisbestemming … doorgespeeld naar je vrienden? Wel, dan kom je al aardig in de buurt… 

Wat is nu juist die affiliate marketing?

Affiliate marketing is een uitstekende manier om online geld te verdienen. Je krijgt simpelweg betaald wanneer er iemand via jouw unieke affiliate link het product wat jij promoot koopt. Affiliate marketing is dus letterlijk het aanprijzen van producten waarop je bij verkoop een aardige commissie wordt uitbetaald.

Zo hebben we geld verdient zonder zelf maar één euro te investeren in het productieproces van deze producten. Zonder één euro, en de bijbehorende tijd, te spenderen aan het verzenden en afleveren van al je verkopen. Laat staan werken aan je klantenservice en diensten. Dit alles laten we over aan de eigenaars van de producten.

Heel de wereld gebruikt het, dagdagelijks kom je het wel honderden malen tegen zonder er zelf van bewust te zijn.

Win win situatie:

Waarom zou een bedrijf nu eenmaal commissie betalen voor een verkoop van hun eigen producten? Net omdat ze juist met jou toedoen een extra verkoop realiseren die gegarandeerd meer winst oplevert dan jouw commissie. Op deze manier heeft de producent een extra aankoop, extra winst, extra publiciteit en jij jouw makkelijk verdiende bonus!

Net die win win situatie verklapt ons het grote succes van affiliate marketing!

Vaak gestelde vragen:

hoe worden mijn klanten geregistreerd?

Als affiliate krijg je een uniek link. Deze link moet je dan delen met je klanten. Wanneer je klanten deze link gebruiken, worden ze doorverwezen naar de website van de eigenaar. Bij een verkoop wordt via een tijdelijke cookie jouw commissie geregistreerd en later uitbetaald.

hoe kan je beginnen met promoten ?

Er zijn verschillende manieren om je unieke link de delen met je klanten: via sociale media zoals instagram of facebook. Ook via youtube worden vaak affiliate links gedeeld. Wij raden je echter om je unieke link te delen via een website gericht aan het product dat je verkoopt.

krijg ik mijn commissie enkel voor de directe aankopen ?

Allesbehalve! Wanneer de cookie aangebracht wordt blijft deze, voor een periode, bij je klanten hangen. De lengte van deze periode is afhankelijk, maar kan al snel oplopen van één maand tot een volledig jaar. Tijdens deze periode krijg je commissies op alle aankopen die je klant maakt op de website van de eigenaar via jouw unieke link.

Hoeveel bedraagt de commissie ?

Ook dit wordt uiteraard bepaalt door de eigenaar wiens producten we promoten. We merken wel dat fysieke producten met een productie en verzendingskost, logischerwijs, een lagere commissie hebben dan bijvoorbeeld software of e-books. Bij virtuele producten bedraagt de commissie vaak 30-40%, terwijl bij fysieke producten dit lager ligt.

Kan je leven van affiliate marketing ?

Uiteraard! Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op deze inkomsten leven. Rome was helaas niet in één dag gebouwd, net zoals hun succes. In je eerste maanden heb je vaak geen tot weinig inkomsten. Hierdoor gooien velen de handdoek al in de ring. Affiliate marketing word namelijk vaak verkocht als een wondermiddel, terwijl dit zeker niet zo is. Het heeft potentieel om op termijn enorm veel geld te gaan verdienen, maar het is zoals bij ondernemen geen directe snelweg naar rijkdom!

Hoe beginnen met affiliate marketing?

Het leren van de kneepjes van het vak is uiteraard essentieel om succesvol te zijn. Het zelf ontdekken van deze tips & tricks is haast onmogelijk. Daarom willen we jullie laten kennis maken met de videocursus die velen definitief lanceerde in de wereld van affiliate marketing! 

Jacko Meijaard is zo’n voorbeeld van iemand die zijn leven bouwde met de inkomste die hij verwerwerft uit affiliate markteting! Na zijn succes wou hij anderen helpen in hun affiliate revolutie. Daarom heeft hij toen deze gids samengesteld. Vandaag de dag is er naast deze uitstekende gids ook een uitgebreide community die regelmatig berichten post om beginnende affiliates te helpen. En daarenboven is het volledig nederlandstalig!

Werking:

Deze training bestaat uit 79 video’s en beslaat alles, echt alles, wat je nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing. Van hoe je je website inricht tot SEO en email-marketing. Er wordt stap voor stap uit hoe jij succesvol kan worden met affilitate marketing.

affiliate marketing

De boards:

De community gecreëerd rondom de videocursus is gewoonweg fantastisch. Zo kan je hier steeds terug met je vragen, tevens vindt je hier tips & tricks van diegene die al verder staan in affiliate marketing! Bovendien worden hier handige tools gedeeld voor bijvoorbeeld rechtenvrije afbeeldingen. Maar ook tips voor SEO en email marketing kan je hier vinden. Kortom: alles wat je nodig hebt om, in combinatie met de cursus, succesvol te zijn. En dit alles in het Nederlands!

affiliate marketing

Onze ervaring

Dit was onze eerste aankoop en tevens onze leerschool in het vak. Na het volgen van de videocursus waren we geïntroduceerd in de affiliate marketing revolutie en konden we direct beginnen!

Deze cursus legt alles uit wat je nodig hebt om te starten als affiliate. Het board gebruikten we om tijdens onze opstart, en nu nog steeds, handige tools te vinden en onze business verder te lanceren. De combinatie van de boards en de videocursus, allebei in het Nederlands, maken internetsuccesgids de beste introductie op de markt!

Get It Started!

Wij raden jullie om jullie zelfgekozen producten te promoten met behulp van een website. Voor het creëren van een website heb je een paar tools nodig! Allereerst heb je een goede hosting service nodig, zij zorgen er voor dat je een “plaats” hebt op het internet. Zonder deze tool kan je simpelweg geen website creëren. Daarna zijn het creëren van social proof en emailmarketing doorslaggevend bij het lanceren van jouw affiliate marketing website! 

Nu je ongeveer de basis begrepen hebt is er nog een laatste stap, get started !!! 

Geplaatst in Programmeren Arduino voor dummies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *